✔ 1-7 dagars leveranstid ✔ Fraktfritt över 500kr

Ångerrätt & Returer

Ångerrätt

När du som privatperson handlar på countryhouse.nu gäller 14 dagars ångerrätt i enlighet med Distans- och Hemförsäljningslagen. Detta innebär att du som konsument alltid har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du tagit emot den beställda varan. Du får packa upp och titta på varorna, men både produkten och förpackningen ska returneras i väsentligt oförändrat skick, det vill säga oanvänd, hel och ren. Varorna får inte heller ha monterats.

Ångerrätten gäller inte för specialbeställningar, det vill säga en vara som tillverkats efter dina särskilda önskemål, till exempel en soffa med ditt eget tygval.

Utöver den lagstadgade ångerrätten på 14 dagar, erbjuder vi även öppet köp på vissa varor i 14 dagar efter leveransdatum, se nedan.

Öppet köp

När du handlar på Countryhouse erbjuder vi dig öppet köp på lagerförda varor i 14 dagar efter leveransdatum. En lagerförd vara är en standardprodukt som lagerförs i Countryhouse-butik. För att få dina pengar tillbaka måste du ha kvittot kvar samt lämna tillbaka varan hel och ren, i originalförpackning. Varan får inte heller ha varit använd eller monterad.

Öppet köp gäller inte vid betalning med värdecheck eller rabattkupong (endast bytesrätt), specialbeställningar, bäddmadrasser, sängkläder eller reavaror, om inte annat överenskommits vid köptillfället. Överenskommelsen ska i så fall stå angiven på ditt kvitto. Du sköter själv om och bekostar återtransport av varan till den butik där du köpt den.

Retur

Om du vill returnera en vara som du köpt på countryhouse.nu ska du vända dig till oss på telefon 021- 338 01 86 eller e-postför att få hjälp. Du kan också alltid returnera varan i butik. Kostnaden för returen är densamma som för leveransen. Retur som du själv gör i butiken är alltid kostnadsfri. Ha alltid med dig kvitto. Vi rekommenderar att du returnerar varan i originalförpackning. 

Byte

Om du vill byta en vara som du köpt på countryhouse.nu kan du vända dig till vår butik. Du kan inte byta en vara via countryhouse.nu. I så fall får du returnera din ursprungliga beställning och lägga en helt ny order.

 

Återbetalning

Om du har returnerat en vara som du köpt på countryhouse.nu sker återbetalning normalt på samma sätt som den ursprungliga betalningen. Återbetalning är dig tillhanda inom 30 dagar.

Reklamation

Du som kund har alltid tre års reklamationsrätt på alla våra varor enligt Konsumentköplagen. Reklamationsrätten täcker främst funktions-, material- och fabrikationsfel på de varor du har köpt hos oss. Om du vill reklamera en vara eller inte är nöjd med ditt köp, oss varan så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Reklamationen måste göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet.

Innan du kontaktar butiken kan du förbereda dig genom att

  • ha ordernummer och kvitto till hands,
  • notera och beskriva felet/problemet så tydligt som möjligt,
  • gärna ta ett foto som tydligt visar skadan/felet.

När Countryhouse fått tillbaka reklamerad vara och konstaterat att reklamationen är giltig kommer Countryhouse att kompensera dig genom att

  1. I första hand avhjälpa felet,
  2. i andra hand ersätta dig med en ersättningsvara, eller
  3. i tredje hand ge dig en skälig ersättning genom prisavdrag.

Countryhouse strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar från det att Countryhouse mottagit reklamationen, men det kan ta längre tid beroende på vilken produkt som reklamerats. Countryhouse förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt Konsumentköplagen. Vid reklamationer följer Countryhouse riktlinjer från Allmänna reklamationsnämnden (se www.arn.se). Du kan också läsa mer på www.konsumentverket.se. Vid eventuell tvist följer Countryhouse beslut från Allmänna reklamationsnämnden.

Stäng